2013. augusztus 27., kedd

SCOTT KILOBY: ÖNSZERETET VIDEÓ


Mennyi mindent hittünk el a szeretetről! Hogy elfogadó, gyengéd, örömteli, megengedő, megbocsátó, kellemes, együtt érző és még sorolhatnám a jelzőket. És amikor ezek a jelzők nincsenek vagy épp az ellenkezőjük van egy adott helyzetben, akkor az már nem szeretet. Más címkét kap, és innentől nyomban kezdjük rosszul érezni magunkat. Elhittük, hogy a szeretet egy olyan JÓ dolog, aminek az ellentéte ROSSZ. Miközben a 'gyengéd' és a 'nyers' csak történet. Mit is jelent ez? Csak azt, hogy mindkettő viszonyítás és nagyon is szubjektív.
Scott ebben videóban rámutat, hogy a 'rossz' dolgok, amik nem tetszenek más emberekben viselkedésében, csupán visszatükrözik az elhitt hiányosságainkat, a Hiány-énünket, azokat az azonosulásainkat, amik azt mondják: 'Nem vagyok elég jó'! Ez a viszonyítás okozza az elkülönültség érzetét, ami gondolatok, mentális képek és testi érzetek összessége.
Amikor őszintén beismered, hogy 'Nem vagyok elég jó', akkor nyílik lehetőséged ténylegesen találkozni ennek a nem rendben levőségnek, hiány-énnek az aspektusaival. Amint szembenézel ezzel a hiány-történettel, akkor van végre lehetőséged találkozni azzal, amivé elhitted magad. Pontosabban azokkal a gondolatokkal és kapcsolódó érzésekkel, amik ezt bizonygatják a számodra. És a gondolatokra, szavakra, képekre, érzetekre feltett kérdéssel, hogy 'Ez az, aki nem elég jó?', láthatsz rá, arra, hogy nincs itt olyan, aki 'nem elég jó'. Csak szavakat, képeket és érzéseket fogsz találni, melyek mind energiák, amik címkék nélkül csak vannak, nem okoznak semmit. Így a feszültség is semmivé foszlik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése